the seaside

Jag tog ett flyg till sjöstaden.
Vi vandrade på gator och längs havskanten. Vi satt bland stenarna och åt glass, gick in i underliga butiker och blev stammisar på en restaurang där vi drack rekorderlig och skrattade åt mynt som flög.
Vi spelade air hockey efter att ha gått igenom en första arkad där de luktade hästbajs och åt frukt ur burk ute på piren. Vi sprang i regnet och hittade de bästa kakorna på café.
Vi gick till sängs och jag ville inte åka hem.
 
 
Det var inte hundra procent som jag hade tänkt mig, Brighton. Det var något med utseendet, kanske storleken, jag är inte säker. Det var annorlunda än vad jag hade tänkt mig men det gjorde ingenting när jag hade det så bra. Kunde inte ha blivit bättre än att få dela upplevelsen med bästa vännen! Vi bodde med vacker utsikt precis vid havet, hur lyxigt är inte det? Hade nära till i stort sett allt, åt god mat, vandrade på alla möjliga små gator, shoppade och besökte secondhand butiker formade som labyrinter. Vi diskuterade teorier och dilemmor längs strandpromenaden. Det finns så mycket skratt och stunder jag bär med mig från den resan.
 
Cirka en vecka efter hemkomst flyttade jag in hos B för att vara kattvakt också, vilket var riktigt härligt med tanke på att jag och min mor gick till attack mot varandra på minsta lilla sak efter att ha varit ifrån varandra på lite mer än en vecka. Så jag flyttade in, myste med Gosan, spenderade en hel del kvällar på balkongen, njöt av familjens netflix som jag ej själv har – måste säga att netflix inte har ett speciellt exotiskt utbud men jöskus så mycket b-skräckfilmer de hade. Jag lagade förträfliga middagar och möte en vän (+ hennes vän) som jag känt sen jag var.. 10 eller 11 kanske, från internet, för första gången. Tvingade med dem på pride paraden där vi bland annat såg min härliga Pontus på ett flak och flippade ur en aning efter att också ha sett babe-ebba. Vi åt ute i regnet på ett mysigt hak i Gamla Stan och spenderade jag majoriteten av kvällen med min väns vän, underligt hur det blev, men men.
Träffade Fredric och käkade på ett tak mitt inne i stan, det var fint och dit tänker jag dra med mig andra människor.  Vi promenerade längs halva stan och pratade om livet, etc. Vi försökte bryta oss in på min, eller jag antar att man kan säga vår, gamla skola, men lyckades inte. Det är inte klokt hur mycket jag älskar honom.
 
 
Annat:
Jag tillbringade en kväll ute i Axelsberg med tjejerna för att fira Matilda, det var en härlig kväll och är så glad över att ha dem i mitt liv.
Tatuerade mig för andra gången och fick pengar över så att jag inom några månader ska tatuera mig igen. What shall it be.
Har fikat med LA och provat kläder i secondhandbutiker.
Tillbringat en hel del tid på altanen i solen och njutit av det (chock, i know).
Åkte ut till stugland och spenderade en natt med min familj. Tog bussen ut till Norrtälje där jag möttes upp av far och Åsa, vi for runt och letade efter tillbehör till syskonens studsmatta, storhandlade på flygfyren, lagade en god middag och lekte med syskonen, spelade något form av spel som liknande kubb på kvällskvisten och såg morden i midsummer för min bror har blivit besatt utav det. Sen bar det av till sängs i lillstugan och lillebror och jag spenderade en lång tid att bara prata, kan vara det mysigaste jag gjort.
 
Det kan ha varit det mest huvudsakliga som hänt sen jag sist var här. Vad väntar framtiden?
Jag ser fram emot att umgås med min far på torsdag, att äntligen få se Suicide Squad som jag taggat på något galet länge!!
På fredag far jag och min mor upp till Luleå för att fira min morfars födelsedag och spendera en hel del tid med släkten. Trodde aldrig jag skulle säga det igen men jag längtar något enormt dit. Inte för att Luleå är en mysig stad, because it isn't. Ber om ursäkt om någon tar illa vid, lilla Jasanja skulle aldrig ha hållt med om det jag säger nu, men nej tack. Däremot ser jag otroligt fram emot att träffa släkten. Att göra det till en big happening igen. När jag var liten gjorde vi alltid stora happenings med släkten vid födelsedagar och liknande, stora kalas eller äventyr runt i Sverige, men någonstans tog det slut. Morfars födelsedag blir den första på flera år, och jag är så pepp, lilla Jasanja bara studsar av lycka i mig för det!
Veckan efter bär det av till Norrköping och Kolmården med Ante och Janne, och Lotta och Magnus. Vi firar Antes födelsedag med en liten övernattning för att sedan spendera en dag på Kolmården för att prova deras nya bergochdalbana, och se på djur. För ja, sådant gör vi. PEPP!
 
Sedan väntar starten på det riktiga livet igen. Hjälp.
 
---
 
do you want to go to the seaside?
i'm not trying to say that everybody wants to go